De percussiegroep werd als drumband opgericht in 1961. Het doel was destijds de fanfare te versterken en te begeleiden tijdens de optredens op straat. Jarenlang is dit het doel van de drumband gebleven. Naderhand ging de drumband ook aan concoursen deelnemen, waardoor de drumband een steeds zelfstandigere rol ging vervullen. Onder leiding van Theo Meuffels uit Dieteren maakte de drumband deze rol steeds meer waar. Op het bondsconcours in Swalmen (1982) promoveerde de drumband onder zijn leiding naar de twee divisie. Drie jaar later (1985) werd andermaal promotie behaald, nu naar de eerste divisie.

In 1986, tijdens het 25-jarig jubileum, nam Eric van Hooy de tambour-maîtrestok over van Pierre Brouwers.

De grote omslag in het drumband- en slagwerkgebeuren in Limburg kwam eind jaren 80. Ook onze drumband liftte in deze vooruitgang mee. Met een uitgebreider instrumentarium nam de drumband in september 1988 deel aan het bondsconcours in Panningen, waar de gehoopte promotie naar de eredivisie werd veilig gesteld. Twee maanden later werd in Brunssum tevens de Limburgse kampioenswimpel behaald. Deze succesreeks werd in april 1989 in de Rodahal te Kerkrade afgesloten met het FKM-kampioenschap.

Een jaar later nam de drumband afscheid van Theo Meuffels. Wegens drukke werkzaamheden in onder meer de muziekwereld zette Theo een punt achter zijn werk als instructeur.

In Jan Schmitz, toenmalig instructeur te Amby en Maastricht, werd een waardige opvolger voor Theo Meuffels gevonden. Met Jan nam de drumband in 1992 deel aan het bondsconcours, wederom in Panningen. Hier toonde de drumband aan dat zij eredivisie-waardig zijn, door het behalen van een eerste prijs.

Helaas kwam na 1992, door uiteenlopende omstandigheden, een terugloop in het aantal leden. Tijdens het aantreden van Robert van Hooy als instructeur (1993) bestond de drumband uit 10 leden. Aan Robert de taak de drumband weer op te bouwen.

De drumband heeft er, ondanks het beperkte aantal leden, altijd voor gekozen aan alle straatoptredens deel te nemen en ook ieder jaar aan het Maasgouwtoernooi deel te nemen. Gaandeweg nam het muzikale niveau van de drumband toe en tevens langzamerhand het aantal leden.

In september 2000 werd voor het eerst sinds lange tijd aan een bondsconcours deelgenomen. In Brunssum werd in de derde divisie een eerste prijs behaald (uitgevoerd werden Fun-fair en Marigold, beide van Leon Camp). Dit concours was het begin van de echte wederopbouw van de drumband. Vanaf dat jaar begon het aantal aanmeldingen voor de drumband gestaag toe te nemen en won het melodische slagwerk aan terrein.

In 2005 werd op het concours in Brunssum promotie naar de derde divisie gehaald. Uitgevoerd werden hier de loopmars Dynamic Effects van Jo Corstjens en het instrumentaal uitgebreide werk L’Orizzonte Incantevole, geschreven door Vincent Cox, in opdracht van onze drumband.drumband Klundert

In 2012 werd een nieuw hoogtepunt bereikt. De drumband werd Limburgs kampioen in de derde divisie. De leden van de drumband waren er al snel van overtuigd dat deelname aan het Nederlands kampioenschap een mooie uitdaging was.

Op 26 januari 2013 heeft de drumband deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap te Klundert. Na een spannende wedstrijd waar als loopmars close-up van Jo Zinzen en het uitgebreide concertwerk Aura van Etienne Houben werden uitgevoerd, werd het Nederlands kampioenschap behaald met het geweldige puntentotaal van 94,55.

Momenteel bestaat de drumband in totaal uit 10 leden Een dergelijke groep is in staat om een uitgebreid palet aan instrumenten te bespelen. Heel afwisselende en boeiende muziek is hier het gevolg van. De huidige klanken van de drumband zijn helemaal niet meer te vergelijken met de klanken die rond het jaar van oprichting ten gehore werden gebracht.